Cykelhistoriska Föreningen - Nytt på hemsidan  
  Här de senaste uppdateringarna och nyheterna. Köp- och säljsidan uppdateras löpande  
5 februari

Skriv upp i kalendern att årsmötet i CHF blir den 3 april 2016 i Huskvarna med besök på Husqvarna!

13 december Redan vid årsmötet lovades att protokoll från föreningens möten skulle redovisas. Nu finns de här och länken hittas under "Information om CHF" på förstasidan. Rubriken på protokollet från 19 augusti är missvisande, men texten är rätt.

God Jul önskas medlemmar och besökare till hemsidan!
25 november
Uppstädning bland äldre sidor och ny sammanfattning om Eskilstunacykeln.
17 november Sydsvanska sektionens program för 2016 är nu inlagt.

Vid mötet i Nyköping var Dürkopp velocipeder på tapeten. Sidan om märket har uppdaterats med bilder från Bertil Österby.
11 november Reportage från novembermötet i Nyköping.
  13 augusti

Conny Pettersson har som tidigar år sammanfattat intrycken från träffen han ordnade i Sköllersta den 2 augusti. Samtidigt inbjuder han och Jack Holmér till träffen i Nyköping söndagen den 8 november. Vi tackar Conny för en som vanligt väl organiserad sammankomst!

 
  27 juni Jan Almkvist rapporterar från RetroRonde i Belgien,  
  23 maj Bilder från IVCA rally  
  23 april

Med våren kommer cykelaktiviteter med veterananknytning:

13-17 maj IVCA Rally i Sölvesborg

Prins Bertil Memorial/Gärdesloppet / Facebook

 
  23 mars Bilder från helgens årsmöte.  
  6 december

Under medlemsmötet den 3 december fick jag förmånen att på distans förevisa den nya sajten "Cykelhistoriskt register (CHR)". Det är ett projekt under CHFs vingar där alla kan få vara med och samla in data över intressanta cyklar. Syftet är att få till ett register över cyklar, dess ramnummer och komponenter så att man kan uppskatta tillverkningsåret och därmed vara till hjälp för ytterligare åldersbestämningar. För att registrera cyklar måste man registrera ett konto vilket är fritt för alla. Är man dessutom medlem i CHF så får man tillgång till trycksaksregistret som även det huserar på samma plats. Där kommer man bland annat kunna ladda upp egna trycksaker men även komma åt gamla nummer av Velocipeden.

Jag tar gärna och svarar på frågor, funderingar och tankar här på FB, och har ni förslag till förändringar eller kompletteringar så är det högst välkommet.

Vi hoppas att denna FB-grupp kan vara ett forum för att diskutera och kvalitetssäkra åldersbestämningar i registret och har ni en cykel som ni visar upp här i gruppen och har frågor kring så är den förstås högst värdefull att föra in i CHR.

Välkomna! http://www.cykelhistoria.meandernatur.se/

Henrik Lundqvist

Sydsvanska sektionens program för 2015 är nu infört.

 

 
  6 augusti

I söndags bjöd Conny Pettersson på Cykelhistoriska Dagen i Sköllersta. En varm tillställning på flera sätt. Conny skriver själv här.
Ett stort tack för ett fint arrangemang!

Ur Connys broschyrsamling kommer katalogbilder på Svalan 1941.

 
  2 juli Andreas Bengtsson rapporterar från Sofiero Classic  
  24 juni Erik Ohlsson har kopierat sidor ur Husqvarnas katalog från 1912. Observera att det fanns två olika modeller av militärvelociped. Husqvarna använde vid den tiden flera olika intressanta navfabrikat.  
  4 juni

Gunn och Sven Larsson rapporterar från Knutstorp Revival.

Bilder från Nynäsgirot.

 
  30 mars
+

Lördagen den 29 mars träffades Sydsvanska Sektionen i Eslöv, där Eslövs Museum och Leksaksmuséet besöktes. Läs mer i kommande nummer av Velocipeden!

Britt-Marie Jonsson

Till vänster en Humber tillverkad i Malmö omkring 1900. (Klicka för större bild)

 
  20 mars Bildreportage från årsmötet i Stockholm den 16 mars.  
  12 januari
+

Ni, som vill hjälpa till att göra reklam för IVCA 2015 i Sverige, kan redan nu beställa tröjan. Det är ett ovalt tryck på bröstet med Sölvesborgsbron och en logga, designad av Jan och Lotta Roos, på ena ärmen. Tröjan är en T-shirt i naturell bomull med kort ärm.

Förhoppningsvis skall vi lyckas locka många deltagare till Sölvesborg!

Britt-Marie Jonsson

 

< Tillbaka