Cykelhistoriska Föreningen - Reportage

 
 

Cykelhistoriska dagen i Sköllersta 2 aug 2015

 
 

Cykelträff hos Conny Pettersson

 
 

Efter en hel del regn och blåst i veckan, och efter en trevande start vädermässigt på cykelhistoriska dagen, hittade solen fram och det blev en fantastisk sommardag. Programmet startade med cykelmarknad och det fanns mycket fina cykelprylar att fynda för drygt hundra besökare. Nytt rekord. Den traditionella tipstävlingen handlade i år om lokala och nutidsorienterande frågor. Jag har fått hjälp av Sköllersta Idrottsförening med frågorna. Vinnare med 10 rätt var Eva Gerremo. på delad andra plats kom Lars Erik Jonsson, Göran Gerremo, Ulf och Ulrika Åström med hedrande 8 rätt. Vikten av den lilla rälsbiten i utslagsfrågan var 823 gram. Grattis till vinnarna!

Eftermiddagen startade med några intressanta föredrag, och först ut var Dag Hammar som forskat om kvinnliga tävlingscyklister i slutet av 1800 talet. Vi kommer att få läsa om dessa duktiga kalaspinglor i kommande Velocipeden. Stefan Carlsson visade och berättade om sin samling av skärmmaskotar. Britt-Marie Jonsson Informerade om försommarens IVCA träff i Blekinge och lämnade en gåva till föreningen från Indonesiens delegation. Det beslutades att gåvan placeras hos Gamla stans Cykel, för att så många som möjligt skall få se gåvan. Kent Ivarsson (kallad Kulikent) berättade om cyklar med hjälpmotorer och speciellt Kuli som tillverkades och salufördes i Örebro. Han avslutade med att på sin resegrammofon spela mopedpolka med Sigge Furst. Mycket trevligt. Avrundade föredragen gjorde Jan Brisum och Jan- Petter Brennsund som berättade om tidiga mountainbikes. Det var varma och uppskattande applåder efter föredragen. Så var det dags för den sedvanliga cykelturen till Eldorado för lunch.

Nu vill jag tacka vännerna Leif Andersson, Marcus Lidström och Dag Hammar som hjälpt till och städa och iordningställa inför cykeldagen. Olle Rosen som fixade gott kaffe och Kjell Ahlqvist som med sin kamera dokumenterar våra cykelträffar.

Till sist hälsas alla cykelvänner välkomna till Pelles Lusthus i Nyköping söndag 8 nov. kl. 11.00 Programmet startar med en cykelmarknad där vår bortgångne vän Rune Ljungbergs samlingar kommer att säljas. Är ni intresserad av någon av hans cyklar hör av er till Jack Holmer tel:0155214266 före 30 september. Bilder finns här på hemsidan. Ta även med egna cykelprylar ni vill sälja. Det kommer att finnas kaffe och goda smörgåsar för den som blir sugen. Vi kommer att få se och höra ett intressant föredrag av Gunnar Svartengren. Avslutningen på dagen blir förmodligen i Jacks källare där man kan fynda fina cykeldelar.

Trevlig fortsättning på sommaren
Conny Pettersson

 
 
+ + + + +
+ + + + +
 
 
Deltagare
 

< Tillbaka